Körtúra a Horog-hegy érintésével
Cím
Csákberény
47.345900 N, 18.330059 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Csákberény - Gémförtés-völgy - Kocsmáros-domb - Pátrácos - Géza-pihenő - Horog-völgy - Csákberény 16 km Jelzés: Z, ZZ+, KD, Z, K, Z Induljunk el Csákberény központjából a Z jelzésen Ny-i irányba.
Utunk kétszer is derékszögben kanyarodik, tágas kilátást nyújtó köves úton hagyjuk magunk mögött a falut, és hamarosan beérkezünk a Gémförtés-völgy alsó szakaszába. Igen szép bükkerdőben, többnyire sziklás környezetben emelkedik utunk, majd kényelmesebb szakasz következik. Közben balról a Z+ jelzés, nemsokára a KD jelzés csatlakozik hozzánk. A Maurer-kunyhónál ezek jobbra elválnak tőlünk, mi a Z jelzést követjük tovább a széles, nagyon szép Szakáll-nyiladékon. A Kocsmáros-dombra érkezünk, ahol jobbra fordulunk a K jelzésen. Szép bükkösben, gyertyánosban haladunk, majd egyre inkább fenyők tűnnek fel mindkét oldalon. A Vén-cser erdőrészen rövid ideig fonódik jelzésünkhöz a K+ is. Fenyvesen haladunk át, majd öreg bükköst keresztezve erdészeti aszfaltútra térünk, itt jobbra kanyarodva jó egy km után érünk a Pátrácos elnevezésű erdőrészbe, az erdészeti üzemi utak hármas elágazásába. Z+ jelzésű út indul innen Szentgyörgyvár felé, mi azonban változatlanul a K jelzést követjük az üzemi úton jobbra tartva. Hamarosan egy hajtűkanyarba érünk, itt balra fordulunk egy emelkedő talajútra. Az emelkedő végén útkereszteződésbe érünk, itt jobbra fordulunk és a Z jelzésen folytatjuk utunkat. Hamarosan a Géza-pihenőhöz érünk, itt tartsunk hosszabb pihenőt. Nagyon szép innen a kilátás a Horog-völgyre és a Hajdúvár nevű tető felé. Az egyszerű emlékoszlop a lelkes fehérvári turista, dr. Göblyös Géza emlékét őrzi. Továbbra is a Z jelzésen folytatjuk a most már lefelé tartó utunkat, szép tölgyerdőben, gyakran nagyobb tisztásokat átszelve érkezünk le a Horog-völgybe, és az erdészeti üzemi úton közelítjük meg Csákberényt. Mintegy 2 km után jobbra ligetes fenyvesen vágunk át, és felhagyott focipálya mellett érkezünk be a faluba. Forrás: www.kd-regio.hu
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.