Kossuth Múzeum
Cím
Cegléd
Múzeum u. 5.
47.172416 N, 19.798346 E

Kapcsolat
Telefon: 53/310-637
E-mail nincs megadva
 
 
A gyűjtemény leglátványosabb része a Kossuth-gyűjtemény: a kormányzó bútorai, személyes használati eszközei, pénzügyminisztériumának asztalai, halotti maszkja. Ide tartozik a róla készült ábrázolások hatalmas és változatos kollekciója, köztük a féltve őrzött fényképek.
A történeti gyűjtemény Kossuth életének írásos emlékeit is őrzi: kézírásos levelei, általa kiadott iratok, róla szóló cikkek találhatók benne.
Nem kevésbé jelentős a múzeum könyvtárának Kossuthra vonatkozó részlege, a Magyarországon és külföldön kiadott munkák szinte teljes kínálatát fellelheti itt az olvasó.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.