Felsőbüki Nagy (Szapáry-) kastély
Cím
Bük
Kastély u.
47.388480 N, 16.741902 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Helyén XVI. századi eredetű megerősített udvarház állt, melyet 1696-ban Felsőbüki Nagy István nádori ítélőmester kora barokk stílusban átépíttetett. A kastélyt a következő századokban hozzátoldásokkal bővítették, illetve több átalakítással felújították. 

A 14 szobás, egyemeletes épület dísztermét dombormű benyomását keltő festmények, ún. grisaille-képek díszítik, melyek a négy évszakot ábrázolják (Antonio Luca Colombo (Colomba) (1674-1737) és Pietro Antonio Conti műve).

A kastély a XIX. század elején a Jankovich grófok kezére került, majd házasság révén a Markovics, 1925-ben pedig öröklés útján a gróf Szapáry családé lett. 

A magántulajdonban lévő kastélyt tulajdonosa az elmúlt időszakban gyönyörűen felújíttatta, nem látogatható.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.