Erdei tanösvény
Cím
Bugac
46.716827 N, 19.612784 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A Nagybugaci-erdőben található 3 km hosszú tanösvény a homokbuckás eredeti növényzetét és az ember által megváltoztatott növényvilágot hasonlítja össze. A tanösvény mentén található kilátóból szép kilátás nyílik az Ősborókásra. Hossza: 2900 méter Nyelve: magyar, angol Bejárható: egész évben, gyalogosan Megközelíthető: az 54-es sz. főúton ill. a Kecskemétről induló keskeny nyomtávú vasúttal. A tanösvény a piros kereszt jelzésű túra úton közelíthető meg, első állomása a un. dózerolt út elején van. Állomások: 1. Természetes és telepített erdők 2. Nyílt homoki pusztagyep 3. A homokbuckák növényzete 4. Tájidegen fajok 5. Homoki tölgyesek Forrás: knp.nezetipark.gov.hu
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.