Zugligeti Libegő
Cím
Budapest
Zugligeti út 97.
47.516373 N, 18.974467 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A Zugligeti Libegő a budai hegyek egyik legérdekesebb látványossága. Menet közben az utas Budapest panorámájában gyönyörködhet miközben szó szerint úgy érezheti, hogy leereszkedik a hegytetőről a város belseje felé. A Libegő felső szakasza a János-hegy meredek lejtőinek erdőjében, alsó szakasza a zugligeti villanegyed utcái és kertjei fölött halad. A Libegő alsó állomása a Zugligetben, az egykori 58-as villamos végállomása közelében, felső állomása a János-hegyet a Normafával összekötő Hármaskút-tetőn található. Alsó állomása a Moszkva térről induló 158-as autóbusszal, felső állomása a Gyermekvasút János-hegy vagy Virágvölgy állomásától rövid erdei gyaloglással közelíthető meg. A Libegő drótkötél pályája 1040 méter hosszú. A legyőzött szintkülönbség 262 méter. A budapesti metróállomások mozgólépcsőinél is lassabban, mindössze 4 km/h sebességgel, folyamatosan halad. A libegő egész éven át, napközben üzemel.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.