Sacelláry-kastély
Cím
Budapest
XXII. kerület, Anna u. 1-3.
47.429504 N, 19.034746 E

Kapcsolat
Telefon: 30/489-7933
E-mail nincs megadva
 
 
A szecessziós stílusú kastélyt Sacelláry György 1898-ban építette leánya, Irén számára. Irén a pezsgőgyáros Törley József felesége volt, akinek a szomszédos birtokon állt kastélya. József és Irén halála után a Sacelláry család elvesztette a birtokot, az épületben szanatórium és tüdőgondozó intézet működött. A kastélyt 1987-ben a Magyar Hitelbank Rt. vásárolta meg, és újította fel az eredeti tervek alapján. Azóta az ingatlan magántulajdonban áll, és rendezvények helyszínéül szolgál.

Az impozáns, mesebeli megjelenésű kastély Budafok egyik eldugott, romantikus zugában található. A bejárattól folyosó vezet a nagyterembe, ahol a Sacelláry család faragott címere látható, innen lehet eljutni a földszinti termekhez, illetve az emeletre. A kastély belsejét szecessziós faburkolat, faragott korlátok, gipszstukkók és Róth Miksa színezett, savmaratott ólomüveg ablakai díszítik, melyek az építés óta eltelt száz évben is épségben megmaradtak.

A kastély körüli kéthektáros angolparkot Sacelláry Irén gesztenyefákkal és egyéb díszfákkal ültette be, melyek közt ösvényeken lehet sétákat tenni. A parkot hatalmas kőkerítés veszi körül. Az elegáns és hangulatos ingatlan egyaránt alkalmas külső és belső helyszínű rendezvények megtartására.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.