Hűvösvölgy, Fazekas-hegyi kőfejtő
Cím
Budapest
47.541773 N, 18.954377 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A Hűvösvölgy könnyen elérhető kirándulóhely. A Nagy-rét és a közvetlen közelében lévő Kis-rét egész napos pihenésre is alkalmas. A Kis-réten aszfaltozott kézilabdapályák és pingpongasztalok, a Nagy-réten céllövölde és körhinták is vannak, de inkább csak a nyári szezonban üzemelnek. A Nagy-rétről szép gyalogtúrák tehetők a Hárs-hegyre vagy a Feketefej-hegyre. A hűvösvölgyi autóbusz és villamos végállomásának közeléből indul a Gyermekvasút, a Hűvösvölgyi út túloldaláról pedig kényelmes sétaúton juthatunk a hűvösvölgyi vitorlázórepülő-térre, vagy hosszabb-rövidebb túrákat tehetünk a Hármashatár-hegyre. A Fazekas-hegyi védett területet elsősorban geológiai ritkaságok iránt érdeklődőknek ajánljuk. A kőfejtő tetejéről szép panoráma tárul a szemünk elé. Forrás: www.korlat-kinalo.bmknet.hu
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.