Budavári Sikló
Cím
Budapest
Clark Ádám tér
47.498186 N, 19.039117 E

Kapcsolat
Telefon: 1/461-6688
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Az 1870-ben Budai Hegypálya néven megnyitott különlegességet Széchenyi Ödön kezdeményezésére hozták létre, és egészen 1944-ig működött. Ekkor a háború áldozatává esett. Felújítása 1986-ban történt meg. Hossza 95 m, emelkedése 48 %. Két sínpályán lépcsős szerkezetű kocsikon szállítja a Budai várba az utasokat.
Lépcsősoron keresztül szállhatunk be az általunk kiválasztott kocsiba. Amennyiben lehetőségünk van rá, érdemes az elsőt választani, mert a kilátást onnan lehet igazán élvezni. Már az utazás közben gyönyörködhetünk a lenyűgöző panorámában. A sikló turistaszezonban folyamatosan, szezonon kívül 10 percenként közlekedik 7:30-22:00-ig.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.