Balogh Ádám-szikla, Apáthy-szikla, Görgényi úti erdészeti bemutató
Cím
Budapest
47.531551 N, 18.986022 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A kirándulás időtartama (utazás nélkül) 2-2,5 óra. A Balogh Ádám sziklánál található mészkedvelő tölgyest, karsztbokorerdőt és sziklagyep foltokat megőrzött terület beépített telkek veszik körül. Innen északra található az Apáthy szikla, mely közkedvelt kirándulóhely. A terület leglátványosabb része az úgynevezett felső sétaút, ami a Nagybányai utat köti össze a Görgényi úttal. A Nagybányai út felől haladva találkozhatunk a Budai-hegység egyik legimpozánsabb sziklaalakzatával, amely tetejéről csodálatos kilátás nyílik a városra. Innen tovább északra található a Kondor u. 5. sz. beépítetlen telek hátsó részén, kerítéssel körbevéve a 120 éves cédrus. Az erdészeti bemutató területe az erdészeti termékekkel, az erdőgazdálkodással ismerteti meg a látogatóit. Forrás: www.korlat-kinalo.bmknet.hu
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.