Körtúra a Gaja-völgy érintésével
Cím
Bodajk
47.318400 N, 18.238324 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Táv: 9 km, 150 m szintemelkedés, gyalogos. Bodajk a Székesfehérvár - Mór vasútvonal mellett fekszik. Székesfehérvárról autóbusz-közlekedés is van. Ha vonattal megyünk, leszállhatunk Bodajk állomáson - akkor a piros sáv jelzést követjük. A Kálvária-hegyen átjutva az ország egyik legszebb klasszicista stílusban épült Hochburg-Lamberg ősparkjába jutunk.
Bodajk régen gyógyvizű forrástaváról volt ismert országszerte, idegenforgalmi jelentőségét növeli szép környezete és központi fekvése. A Kesellő-dombnál érdemes elidőzni a Szoborparkban, majd a piros sáv jelzés elvezet minket az Alba Regia-forrásig.
Az Ádám-Éva fánál csatlakozunk az Országos Kéktúra jelzéshez.
Csókakő megállótól, közvetlenül az Országos Kéken is ide jöhetünk. A továbbiakban a kék sávon haladunk és leereszkedünk a Gaja-szurdokba, ahol a vízfolyással szemben a jelzéseket követve megyünk a Varjúvár Oktatási Központig. Ez a szakasz a zárt vadvédelmi területen halad, ezért az áthaladást 9 és 16 óra közé időzítsük! Itt búcsút mondunk a romantikus völgynek és jobbra kiágazó piros sáv jelzésen visszamegyünk Bodajkra. Bélyegzési lehetőség: Bodajk: Gajavölgye vendéglő, Katolikus templom. Forrás: www.fejer-tura.hu
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.