Bihari Galéria
Cím
Berettyóújfalu
Tardy 2.
47.224283 N, 21.539841 E

Kapcsolat
Telefon: 54/401-563
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Faluházban működő galéria elsősorban a bihari térséghez kötődő képzőművészek, kézművesek alkotásait mutatja be. A gyűjtemény becses része a falu szülötte, Fekete Borbála (1933- 1992) hagyatéka. Fekete Borbála előbb a faluban, majd a debreceni tanítóképző főiskolán tanított, részt vett a debreceni Medgyessy Ferenc képzőművészeti kör munkájában, és rendszeres látogatója volt a tokaji művésztelepnek. Olajképeinek jelentős része tájkép, de láthatunk tőle a kiállításon tűzzománcképeket is. Csak ügyfélfogadási időben látogatható.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.