Silverado Western Club
Cím
Ballószög
III. körzet 52.
46.860692 N, 19.569294 E

Kapcsolat
Telefon: 30/958-9034
E-mail nincs megadva
 
 
SILVERADO, a vadnyugathoz, a lovak, indiánok és cowboyok világához vonzódó westernlovasok otthona.
Legelőin lovak, marhák és szamarak legelésznek, tiszteletet parancsoló komondorok fogadják az érkezőt, a telepesek rojtos bőrruhában, western csizmában és cowboykalapban járnak, s colt lóg az oldalukon.
Nappal íjvesszők süvítenek, lövések dördülnek, éjszaka pedig a totem oszlop tövében parázsló tábortűz körül köpenyeikbe burkolódzó vándorok beszélgetnek vagy alszanak a szabad ég alatt, fejüket western nyergeiken nyugtatva.
A kocsmában éjjel nappal szól a country, fogy a tüzes víz és végeérhetetlen kártyacsaták folynak.
Seriff ügyel a rendre, így pisztolypárbajra ritkán kerül sor a kocsma előtt.
A telepesek gyakorta portyáznak lóháton a környező prérin - gyors lábú, kitartó lovaikkal hatalmas távolságokra elkalandozva.
Silverado kedvelt célpontja és pihenőállomása a prérin magányosan, vagy csapatostul kószáló lovasoknak és ivójába gyakran toppannak be vasparipán érkező kíváncsiak is, akiket a karámokban legelésző gyönyörű lovak, a harci jelekkel félelmetesre kifestett indiánok, vagy az állig felfegyverzett cowboyok látványa vonz.
A betérők zöme régi ismerős, víg cimbora, akiket a felejthetetlen, embert próbáló nomád cowboy lovas túrák, a kitűnő lovak, a kényelmes western felszerelés, s nem utolsó sorban a remek társaság, baráti hangulat csal vissza rendszeresen.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.