Templom
Cím
Balatonlelle
46.784993 N, 17.694511 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A modern templom 1947-ben épült, Árkay Bertalan tervei alapján. Az épület falai vörös homokkőből készültek, a teteje érdekes, betonoszlopos megoldású. A 3 manuálos, 29 regiszteres orgonáján nyaranta orgonahangversenyeket hallhatunk. A mai templom a hajdani, Szent Kelemen tiszteletére emelt első templom helyén áll. A török uralom után vályogból építették fel, majd fából, később téglából épült újra. Ez utóbbit 1943-ban bontották le, hogy pár évvel később átadja a helyét a mostaninak. A berendezés folyamatosan gazdagodott. A főoltárt siklósi mészkőből faragták, a stációképeket Pándi Kis János készítette. A bejárat mellett egy, az 1700-as évekből származó népi faragású Pietá-szobor áll. Érdekesek a festmények és az üvegablakok képei is.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.