Kelta kori földvár sánca
Cím
Balatonföldvár
46.850338 N, 17.879759 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A település nevét adó földvár (i.e. IV. sz. - i.e. I. sz.) sáncának maradványai a Petőfi utca végén, a római katolikus kápolnától délre, a Kelta sétány mentén láthatók. A környezetéből kiemelkedő sánc tetején végig lehet sétálni, nyugati végéről gyönyörű kilátás nyílik a tóra. A földvár többi része ma már sajnos nem látható. Mivel puha löszre épült, nagy részét a Balaton elmosta, másik része pedig a XIX-XX. századi villaépítések áldozata lett. Az építkezéseknél előkerült tárgyak egy része a keszthelyi Balaton Múzeumban látható. A Balatonról, illetve a Rákóczi utcáról jól látható a látványos, sárga színű löszfal.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.