Feind Borház
Cím
Balatonfőkajár
Kossuth 13.
47.018904 N, 18.212342 E

Kapcsolat
Telefon: 30/950-0646
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Feind Lajos régóta foglalkozik szőlővel és borral, a szőlészet-borászat 1993-tól lett fő megélhetési forrása. A vállalkozást apa és fia vezeti: Feind Lajos a szőlészetet és az üzleti tevékenységet, fia, Péter fiatal szakemberként a borászatot irányítja. 58 ha szőlőterületen gazdálkodnak, ebből 13 ha új telepítésű, korszerű 2,4 m x 0,8 m térállású. 2004. tavaszán 11 ha, 2004. őszén további 7 ha kerül telepítésre. A minőség biztosítása érdekében alacsony tőketerhelést alkalmaznak. Fajtáik: Olaszrizling, Chardonnay, Pinot Blanc, Szürkebarát, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Királyleányka, Zenit, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Franc, Merlot és Pinot Noir. Kiváló termőterületeiket és a fajta szépségeit kívánják megőrizni a borban, melyhez nagy segítséget nyújt a korszerű technikával felszerelt borászat. A Sutterprés lehetővé teszi a szőlő kíméletes feldolgozását. Megoldott az irányított musterjesztés és a szakszerű borkezelés. Boraik frissek, gyümölcsösek, rendkívül illatosak, és karakteresség érződik ki belőlük. Különleges minősítésű boraik a kiemelkedő 2000-es évjáratú Kékfrankos, valamint a 2001-s évjáratú kései szüretelésű Olaszrizling. Gasztronómiailag kiemelkedő boraikat elsősorban belföldön értékesítik, melyeket egyre több áruház és étterem kínálja.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.