Henger park
Cím
Balatonberény
Henger park
46.708810 N, 17.319846 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A település központjában, a Balaton-parton található Henger park árnyas fái közül gyönyörű kilátás nyílik az ezerarcú Balatonra. Az államalapítás, illetve Szent István megkoronázásának 1000. évfordulója alkalmából itt került felállításra B. Hegyi László budapesti szobrászművész alkotása, ami három hajótestből álló kompozíció. Ennek középpontjában a leengedett vitorlavászonból kettős keresztes árbocrúd emelkedik ki. A három hajótest és a vitorla a történelmi Magyarország nagy földrajzi egységeit jelképezi a Felvidékkel, Délvidékkel és Erdéllyel együtt, az árboc pedig nem más, mint az apostoli kettős kereszt, hazánk szuverenitásának szimbóluma.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.