Gróf Esterházy család volt kastélya
Cím
Bakonyoszlop
Kossuth u.
47.347236 N, 17.918326 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Bakonyoszlop elsőszámú látnivalója és kultúrális öröksége,műemléke, a község főutcája mentén található, barokk stílusú Esterházy-kastély.
Az 1870-ben épült kastély Bakonyoszlop szélén, gyönyörű ősparkban helyezkedik el, mai képe a 19. század végén alakult ki.
Az egyemeletes épület falán, a főbejárat mellett fehérmárvány táblán emlékezett meg az utókor Esterházy Lászlóról. A kastély területén napjainkban általános iskola és gyermekotthonként működik, az általános iskolában - mely a volt Esterházy kastély melletti újabb építésű kő épületben található - tanulásban és értelmileg akadályozottak képzése folyik integráltan, emellett súlyosan és halmozottan sérült gyerekek számára is működtetünk fejlesztő, felkészítő csoportot.
Bár az intézmény - szerepéből adódan - nem látogatható, mind a kastély, mind a szomszédos épületek kifogástalan állapotban vannak, a szépen felújított és karbantartott létesítmény Bakonyoszlop utcáinak ékes dísze.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.