Körtúra Kisgyón és a Károlylak érintésével
Cím
Bakonycsernye
47.319365 N, 18.086978 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Táv: 10 km, szintkülönbség 80 m, gyalogos
Autóbuszról Bakonycsernye keleti végén található megállóban szállunk le, bélyegzési lehetőség a sarkon található Túra sörözőben van.
Déli irányban az erdészeti műúton, vagy a vele párhuzamosan a Dültfás-patak partján haladó K négyszög jelzésen 2 km után beérkezünk a Kisgyón Természetbarát Telepre. Járjuk körbe a telepet, érdemes!
Utunkat déli irányba folytatjuk a jelzés nélküli műúton, 800 m után a Bányász emlékműhöz érkezünk. Bal oldalon a bánya szénosztályozójának, jobbra a bányászlakások kertjeinek maradványai láthatók.
Kék sáv jelzésen haladunk tovább, sűrű bükkös erdőbe érkezünk.
Kiszélesedő tisztáson a VADEX által állított Erdei Szentélyhez érkezünk, olvassuk el az erdő imáját, elmélkedjünk egy kicsit!
A kék háromszög jelzésen meredek úton felkapaszkodunk a mesés környezetben található Károly-lak erdészházhoz. Rövid pihenő után visszafordulunk, majd az Erdei Szentélynél nyugatra haladó piros keresztre térünk át. 200 m után a Védett geológiai feltáráshoz érkezünk.
Megkeressük a hatalmas ammoniteszt a feltárás középső részénél. Északi majd ÉK-i irányba haladó piros sáv jelzésen indulunk vissza a Természetbarát Telepre.
A padoknál megpihenhetünk, időszakosan üzemelő büfé, ivóvíz és illemhely is található a sportpálya sarkánál, majd a már ismert úton visszaérkezünk Bakonycsernyére a buszmegállóhoz.
Bélyegzési lehetőség: Bakonycsernye Túra söröző, Kisgyón Természetbarát Telep Büfé, Videoton és a Honvéd-Szondi kulcsosházakban.
Forrás: www.fejer-tura.hu
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.