Túra Augusztin-tanyára
Cím
Bakonybél
47.253138 N, 17.731746 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
12 km
Jelzés: SP+, SP■, SP+
Bakonybélből a Petőfi utcán indulunk el D-i irányba a SP+ jelzésen.
A faluból kiérve egy széles köves úton haladunk, és hamarosan a Szent-kúthoz (Borostyán-kút) érünk. Szent Gellért remeteként sokáig élt itt, ennek emlékére kápolnát és kálváriát állítottak.
Álljunk meg a gyönyörű környezetben lévő, hatalmas fák alatt álló kápolnánál, bár még utunk elején tartunk, de tartsunk egy kis pihenőt a kápolna előtti tó mellett.
Tegyünk egy rövid kitérőt a kápolnától induló igen szép sziklás környezetben lévő kálvária sétaútján a kápolna feletti dombra.
Indulunk tovább a D-i irányú SP■ jelzésű köves úton, a P■ jelzésű ösvény hamarosan jobbra elválik tőlünk.
Mi a S jelzést követjük, átkelünk a Kerteskői-szurdokból kifolyó patakon mellőzve balról a Csöpögő-kút forrást és enyhén emelkedő, széles erdei úton, fenyőerdőben megyünk tovább. Balról, Pénzesgyőr felől a P+ jelzés fonódik, elhaladunk a Ráktanya épületei mellett, majd jobbra DNy-i irányba fordulunk Augusztintanya kulcsosház felé, ahová 1 km megtétele után meg is érkezünk.
Forrás:www.kd-regio.hu
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.