Gemenci sétahajózás
Cím
Baja
Károly rkp.
46.188650 N, 18.928789 E

Kapcsolat
Telefon: 74/491-483
 
 
A 100 fős „Gemenc” nevű személyhajóval egész napos kirándulást tehetünk a Gemenci erdőben. Az erdei vasutazással és sétahajózással kombinált programok általában májustól októberig, előzetes jelentkezésével indulnak. A sétahajós kiránduláshoz büfét és csoportkísérőt is tudnak biztosítani. Néhány órás sétahajózást is ajánlanak a Dunán, ill. kedvező vízállás esetén a Rezéti-Dunán. Az indulás helyszíne a Gemenc Zrt. kikötője, mely Baján a IV. Károly rakparton található (Duna bal part 1480 fkm), a Duna hídnál, 300 m-re a TESCO áruháztól. Csatlakozás az erdei vasútra: Gemenc-Dunapart állomásnál (Duna jobb part 1495 fkm).
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.