Deák Ferenc - Zsilip Múzeum
Cím
Baja
Szeremlei u. 81.
46.165294 N, 18.938898 E

Kapcsolat
Telefon: 79/525-100
Webhely nincs megadva
 
 
A Deák Ferenc téglafalazatú hajó- és táp zsilip a Sugovica, a Ferenc tápcsatorna és a szeremlei Holt Duna találkozásánál épült 1875-ben. Ennek nyugodt, csendes, szép gondozott környezetében állandóan mozgó víz, 120 éves platánfák az 1916-ban épített szivattyútelep patinás épülete ad helyet a Múzeumnak, és az igényes rendezvények lebonyolítására alkalmas, kultúrált 100 fős konferenciateremnek (zárt gépkocsi beállási lehetőséggel, a szomszédban a Zsilip Étteremmel). A bejárat mellett áll Baja szülöttének, a csatornarendszer megújítójának Türr Istvánnak a mellszobra. A zsilipet védő, erősítő betonfal rézsűjén emléktábla mutatja a mindeddig legnagyobb és legpusztítóbb dunai jeges ár szintjét.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.