Kirándulóhely
Cím
Apátistvánfalva
46.897098 N, 16.255196 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Apátistvánfalva és környéke vizes völgyekben, és forrásokban igen gazdag.
Legismertebb vízfolyása a településtől délre eredő, az egész községet átszelő Hársas-patak, mely a néhány km-re lévő, gyönyörű erdő övezte környezetben található Hársas-víztározót táplálja, ami a környék legkedveltebb pihenőhelye.
A vidék egyedülálló létesítménye a TÓKA, mely 2-3 méter mély kb. 2 méter széles gödör, ami az esővízből töltődik fel, a vízzáró agyagréteg pedig nem engedi elfolyni. A korábbi évtizedekben leginkább állatok itatására használtak az itt lakók.

Valamikor a mai település egészét, mint az Őrség Vendvidék többi részét, összefüggő erdő borította.


A mészkerülő erdei fenyvesek legjellemzőbb növényei, a boróka, a szőrös nyír, a korpafüvek. Csaknem valamennyi körtike faj, a fekete, és a vörös áfonya is megtalálható itt.


A háborítatlan tiszta levegőjű természeti környezetben igen változatos az állatvilág is.
A kis és nagyvadak mellett értékes fészkelő madaraink, a fekete gólya, a darázsölyv, a haris, a kék galamb, a keresztcsőrű, a süvöltő és a tüzes fejű királyka is fellelhető itt.

Mindezek mellett Magyarország leggazdagabb lepkefaunája él a területen , valamint a község és térsége az ország egyik gombákban leggazdagabb területe.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.