Római katolikus templom
Cím
Apagy
Kossuth u. 147.
47.960701 N, 21.935102 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Apagy római katolikus hitéleti első említése 1761-ből való, amikor újjáalakult a napkori anya egyházközség, Apagyot és Sényőt hozzácsatolták leányegyházként.
A templom a 90-es évek elejére felújításra szorult. Az akkori plébános új templom építését kezdeményezte melyet az egyházközség jóváhagyott, és Vaskó Pál mérnök, egri műszaki ellenőrrel megterveztette a templomot. A helyi lakosok korra, nemre, vallásra való tekintet nélkül munkával, anyagi eszközökkel segítették az építkezést.
A templomot 1996-ban június 23-án, a templombúcsún Bosák Nándor püspök atya Szent László nevére szentelte fel és adta át rendeltetésének.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.