Csillárka vízi tanösvény - kenu túra a Velencei -tó nádasai között
Cím
Agárd
Tópart u. 17.
47.195768 N, 18.598099 E

Kapcsolat
Telefon: 30/363-0078
 
 
Csodálatos vízi világ megismerése a Pákászok útján,keskeny ösvényeken, biztonságos 7 személyes kenukkal, vezető irányításával. A Nádas-tó Környezetvédő Csoport hazánk egyik gyöngyszemét a Velencei-tavat mutatja meg a túrázóknak ahogy még nem láthatták.Másfél-2 óra alatt eveznek végig hazánk egyik legszebb, legizgalmasabb tanösvényén.A túra változatos élőhelyeken vezet át: nyílt vizeken, nád és iszapszigetek között, illetve szűk, vadregényes, nádi ereken, ösvényeken. A tanösvényt végigjárva sokféle állattal, növénnyel ismerkedhet meg a látogató, láthatjuk pl.: Magyarország egyetlen húsevő növényfaját, felfedezünk madár fészkeket, vízi madarakat. A vízi világ megismerése mellett elsajátítják a résztvevők a vízitúrázás alapjait is. A tanösvény túrához nem szükséges előképzettség, óvodáskortól ajánljuk, mozgáskorlátozottakat is tudunk fogadni! A túra másfél - két órát vesz igénybe. A fennmaradó idő hasznos eltöltéséhez is segítséget nyújtunk Indulás: Agárd, Tópart u. 17. 9, 11, 13 órakor Költség hétköznap, 14 fő felett: 850 Ft/fő Egy kísérő ingyenesen vehet részt a túrán! Jelentkezni lehet: Kiss Gábornál 06-30/363-0078 telefonon vagy nadasto@gmail.com e-mail címen. Mentőmellényt mindenkinek biztosítunk! Felfedezünk madár fészkeket, vízi madarakat.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.