Tisza-tó
Cím
Abádszalók
-
47.483038 N, 20.584117 E

 
 
A Tisza-tó a Balatont követően a második legnagyobb kiterjedésű, csaknem 90 km2 vízfelületű vízi paradicsom Magyarországon. A Tisza folyó duzzasztásával, a kiskörei víztározó építésével mesterségesen alakították ki, korábban Tisza II. víztározóként volt ismert.
Vizét öblök, holtágak és kisebb-nagyobb szigetek tarkítják, gazdag hal- és vadállománya van, és egyre inkább lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, pihenésre.
A Tisza-tó déli területe, az Attila-öböl a vízi sportok kedvelőinek paradicsoma, hiszen itt a vitorlázás és a szörfözés lehetősége mellett megengedett a benzinüzemű vízi járművek használata is.
Vitorlások, szörfözők, vízisízők és jet-skizők hasítják a víztükröt.
Az élő folyót és az öblöket összekötő csatornák, holtágak ideálisak a vízi túrázók számára.
Az enyhe lejtésű kavicsos és homokos partot napozók és fürdőzők tarka hada lepi el.
A környéken egyre több a színvonalas kemping, panzió, szálloda és a falusi turizmus is virágzik. A szálláshelyek közül kiemelkedők a szép környezetben épült családi házak, apartmanok.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.